Visita a Can Gazà i al Taller de Marginàlia

0


El passat 9 de desembre, els alumnes de FP bàsica de primer  i segon vàrem fer una visita a Can Gazà. Partírem a les 08.00 h de l’IES per anar al Secar de la Real, zona on està situada la finca.


Can Gazà és un projecte social que té com a objectiu atendre persones sense sostre, com a conseqüència de la seva drogodependència, tant tòxica com alcohòlica. La casa els acull i atén totes les seves necessitats les vint-i-quatre hores de tots els dies de l’any. Can Gazà és autogestionada per les pròpies persones que hi viuen, els residents han de treballar-hi per un mínim de tres hores diàries.




L'objectiu de la visita era conèixer el lloc, saber com s’organitzen i fer l’entrega de la recollida solidària que havíem organitzat a l’IES de productes de neteja i higiene.
Arribàrem a Can Gazà i ens varen rebre molt amablement. Vàrem pujar a una sala i allà el seu responsable, en Jaume Santandreu, ens va parlar sobre el seu projecte de família, l’objectiu de Can Gazà i de com hi arriben els seus usuaris. Després ens varen parlar dues persones que viuen allà, ens explicaren  per què havien arribat a Can Gazà. Escoltant les seves experiències ens sentírem molt tristos, però al mateix temps alegres perquè aquestes persones a la fi havien trobat una ajuda real a la seva vida i una casa on viure.





A continuació, el grup que s’encarrega de la cuina ens va preparar una berenadeta, que va consistir en sandvitxos i fruita. Després vàrem fer una volta per les instal·lacions i la finca, a la qual hi havia animals i un hort gran. 





Més tard, tornàrem al bus que ens va traslladar al Taller de Marginàlia, situat al Polígon de Can Valero. Aquest taller és el vaixell insigne de Can Gazà. Allà hi fan feina els residents que es troben en millors condicions de salut i la feina que fan és reciclar, reutilitzar i recuperar objectes de segona mà.




Ens va semblar una sortida molt interessant. De totes les coses que vàrem veure en destacam tres: la xerrada dels residents, la feina que fan al taller i la seva autogestió, és a dir, l'organització de la casa. Volem destacar també la gran tasca d’en Jaume Santandreu amb  aquestes persones. Per a ell, ens diu, el seu somni s’ha fet realitat, els marginats de Can Gazà són una gran família.



Per acabar, volem recomanar aquesta sortida a altres grups d’alumnes, tant de FP com altres grups d’ESO, perquè hem pogut veure les terribles conseqüències que té la drogodependència i l'alcoholisme.

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris