Crònica teatral de "La noia de la benzinera"

0



Dins la setmana d'actes fets en commemoració del 25N, el passat dimarts 3 de desembre, els alumnes de 1r de batxillerat i d’Arts Escèniques vàrem assistir a una obra de microteatre titulada La noia de la benzinera.  Aquesta obra, dirigida i escrita per Aina de Cos, ens mostrava la història d’una violació múltiple i feia referència a una altra història real sobre violència de gènere, en aquest cas un assassinat d’una jove comès pel seu exal·lot.

A l’escena hi havia dues actrius. Una d’elles feia el mateix paper tot el temps (la víctima de l’agressió sexual), mentre que l’altra va representar diferents personatges (jutge, policia i amiga de la víctima). El canvi de personatge es veia reflectit mitjnaçant el to de veu i l’expressió corporal que era diferent en cada cas. Sabíem en quin espai es situava l’acció gràcies a la il·luminació. Per exemple, quan estaven de festa hi havia llums de colors i quan era al jutjat o a la comissaria la llum era blanca i en angle contrapicat.

Podeu veure un petit fragment de l'obra al següent enllaç: https://vimeo.com/349973361


Després de la representació, que ens va deixar a tots un poc commoguts, les actrius i el tècnic varen rompre el gel fent un col·loqui sobre el que acabàvem de veure representat. Ells ens varen fer algunes preguntes, però nosaltres també hi vàrem participar.

En definitiva, va ser una experiència nova, commovedora i molt interessant.  Gràcies, centre!



 Coral Bermúdez i Marius Koopmann (alumnes d’Arts Escèniques)

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris