La comparació a Instagram

0

 




Aquest cartell ha estat fet perquè vegis l'altra cara de la moneda. Amb aquest text d'aquí només intent posar-me en les sabates de tots i totes, incloent-me a mi. Si tens temps, si us plau, llegeix-me.

Quan he estat malament, en les meves pitjors caigudes, hi ha una cosa que m'ha molestat molt al llarg dels anys... Sincerament crec que no sóc l'únic a qui li passa, però entrar a Instagram i veure com la gent és més feliç que tu, que s'ho passen bé amb el seu amic o amb la seva parella, "vides aparentment perfectes", etc, doncs... fot un munt, però per què? Mmmm, no ho sé. La veritat és que és una cosa difícil d'explicar, però si m'ho preguntessin diria alguna cosa com "El pasto del vecino siempre parece más verde". És una cosa ja psicològica, el fet de veure com els altres estan millor que tu fa sentir enveja, bastanta. 
Instagram el que fa és potenciar encara més aquest malestar intern. Bàsicament en totes les xarxes socials passa, no hi són per a fer-te més feliç, només estan fetes perquè perdis el teu temps i els seus propietaris treure'n diners, ho entens? Tu com a usuari ets això, un simple usuari, no els importes, l'única cosa que volen és que miris X anunci o sàpigues el "salseo" d'última hora. I tot això no m'ho invent, és real. Ja hi ha hagut molts estudis demostrant-ho, sobre Instagram, Tiktok, YouTube, etc. Només exploten la teva dopamina.

Francament, avui dia no podem sortir d'aquesta situació, les xarxes socials com Instagram estan ja implantades en el nostre dia a dia. Només recorda si ets conscient d'això que t'estic dient, i que t'aturis a pensar si arribes a recaure.

Força!


Pablo Quiroga (alumne de 4t ESO)

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris