Per Sant Jordi, poesia

0


 

 

Per a celebrar Sant Jordi, el departament de Llengua Catalana i Literatura ha treballat la poesia de manera més creativa. Així, l'alumnat dels diferents cursos ha fet florir la seva creativitat amb diferents propostes.


L'alumnat de 1r d'ESO ha fet poesia dibuixada, substituint algunes paraules dels poemes per il·lustracions.

 

Els de 2n d'ESO han creat cal·ligrames, en què les paraules que componen el poema dibuixen o formen un personatge, un animal, un paisatge o qualsevol objecte imaginable.

 

A 3r d'ESO han conegut la tècnica del blackout poetry, consistent a ocultar les paraules que no es necessiten d’un text i deixar visibles només aquelles que formaran part del nou text creat, creant així un poema nou.


L'alumnat de 4t d'ESO ha treballat la poesia visual, en la qual se substitueixen els ingredients tradicionals del poema, com ara el ritme, el metre, l’estrofa i la sintaxi, per un sistema expressiu nodrit bàsicament per elements extrets dels repertoris tipogràfics, del dibuix, de la fotografia...

 

A 1r Batxiller han elaborat postals literàries, amb versos i dibuixos. L'alumnat de Dibuix Artístic ha participat creant un mural molt adient per a Sant Jordi.


I, per acabar, des de l'assignatura de Literatura Universal han il·lustrat versos de Dante Alighieri, poeta italià, autor de la Divina Comèdia, de qui enguany es commemora el 700 aniversari de la seva mort i que han estudiat a l'assignatura.


Aquí teniu una mostra del resultat:

 


 

 

 

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris