Fent memòria, som futur #8m 💪💜

0

 




 
Com cada 8 de març, des de les escoles, reivindicam una educació que treballi envers una societat igualitària i justa per a totes les persones, una educació en què les dones i les nines puguin desenvolupar-se completament, sense quedar al marge de la meitat de la Humanitat.
 
Amb l'imminent desplegament dels currículums de la nova llei educativa LOMLOE, volem destacar la necessitat de posar la mirada lila en la seva elaboració a totes les àrees; perquè només amb una visió igualitària del coneixement podrem oferir un relat històric complet i real, un relat que ajudi el nostre alumnat a construir un imaginari de possibilitats a les quals pot arribar perquè altres dones ja hi han estat.


Acabar amb el desequilibri cultural per raó de sexe no es redueix a una qüestió numèrica o de cercar únicament la paritat, es tracta de posar en valor no sols allò que té a veure amb l’individualisme, sinó allò que es relaciona amb els vincles i la comunitat, que és el lloc que tradicionalment hem ocupat les dones, fent avançar la Història. La desigualtat es combat amb relats on som presents, amb un llenguatge que ens visibilitzi, amb imatges que defugin dels estereotips, així com amb la transmissió de coneixements que expliquin els nostres processos biològics i com és el nostre propi cos.


No hi pot faltar tampoc la prevenció de la violència masclista, que necessita d'una educació afectivosexual amb perspectiva feminista.


Seguim, els 8 de març i tots els dies de l'any!

Grup de docents Feminisme a l'escola

 

 

Imagen

manifest compartit per Binissalem Coeducació 

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris