Els primers mesos de l'Hort Escolar 🌱

0



L'alumnat d’ALTER enguany treballarem l'hort escolar i aprofitarem aquesta feina per vincular-la especialment amb les competències clau en comunicació lingüística (CCL), competència matemàtica i competència bàsica en ciència i tecnologia (CMCT).
 

📅 Setembre

Avui hem fet un recompte d’eines, hem llevat males herbes i la mestra ens ha explicat per què hem de remoure la terra: si l'airejam, les plantes que sembrem creixeran millor. També ens ha donat un guants a cada un amb la seva inicial pel tema de la covid-19. Al final hem anat a cercar un compostador per fer compost. Per poder fer aquest compost guardarem les males herbes.



 

📅 Octubre
 
Hem clavat les estaques a la terra i les hem unit amb una corda. Just davall de la corda hem fet una franja de pal a pal, hem sembrat les llavors de faveres i les hem regat. Ha vengut na María José Tomás, la responsable de l'hortet escolar, a explicar-nos com havíem de sembrar les llavors.
 



Les faveres se sembren a la tardor. Si se sembren a l'octubre, per març es poden recollir. El fruit de les faves, la llavor d'un llegum també anomenat fava, té un alt percentatge de proteïna (fins al 30%) i és apreciada en plats vegetarians i vegans. Està 180 dies per a créixer.



📅  Novembre

Avui hem sembrat remolatxes i ravenets. També hem regat i hem posat les estaques per prepar les línies de sembra pels enciams. Hem fet la sembra de llavors de ravenet i remolatxa seguint les instruccions de na Maria José. Ens ha explicat que, quan sembràssim, havíem de tapar molt bé les llavors, perquè si no els ocells se les mengen. Després de fer la sembra, hem regat.





Ha estat el torn de plantar els enciams. Els hem regat i hem penjat els cartells corresponents per a poder identificar tot allò que anem sembrant.




També hem sembrat cebes. Primer de tot se separen les cebes de cada planter. Una vegada separades, es col·loquen a la paret lateral de la síquia i es tapen les arrels amb terra. Després de sembrar totes les cebes, s'han de regar.



Tot seguit ha estat el torn del bròquil. Els bròquils s'han de sembrar amb dos pams de distància entre ells perquè es fan molt grossos. El primer signe de quan collir el bròquil és el més obvi: has de tenir el cap inicial. El cap ha de ser ferm i atapeït. El cap de bròquil sol tenir entre 10 i 18 cm d'ample quan arriba el moment de collir-lo. Tarda en créixer entre 60 i 100 dies.
El bròquil es ric amb vitamina C. Una ració de 200 grams de bròquil cobreix amplament les necessitats diàries de vitamina C que un adult necessita, a més d'aportar-nos àcid fòlic i vitamina A. Per tot això, l'OMS en recomana el seu consum. 




Hem acabat el mes de novembre sembrant bledes i les colfloris, amb un pam de marge entre cada una perquè tenguin lloc per créixer.
 
 
 
 
Els alumnes de 3r de PMAR ens han ajudat a tallar les fustes i a pintar les lletres per a què els cartells de l'hort llueixin. Nosaltres els hem penjat. Estam ben satisfets del resultat!


Si voleu conèixer més detalls i veure més imatges d'aquests primers mesos de feina, podeu visitar el portafolis de l'Hort Escolar (enllaç) .
 
 
Alumnat d'ALTER




Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris