L'IES Llucmajor romp la cadena #25n

0

 

L'alumnat de 1r ESO H va crear les lletres per al mural.
 


 

Els passats dies 25 i 26 de novembre a l'IES Llucmajor vàrem commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones. A causa de les circumstàncies especials d'aquest curs, enguany es va optar per fer les activitats a l'aula: lectura del manifest i un minut de silenci en record de les dones assassinades. 

 


 


El grup de docents Feminisme a l'aula va proposar per a la commemoració d'aquest dia el lema Romp la cadena i es va convidar a tots els centres educatius de les Illes Balears a participar amb vídeos explicant petites accions que podem fer per rompre la cadena del masclisme.

Des de l'IES Llucmajor hi varen participar els alumnes d'Arts Escèniques de 2n de Batxiller amb les aportacions següents:

 

 

"Quan faig les tasques domèstiques i no "ajud" a fer-les, romp la cadena."

 


 "Quan pens que els colors no defineixen el gènere, romp la cadena." 



"Quan vaig a comprar roba, no diferencii entre secció d'homes i dones. Romp la cadena."


Durant el mes de desembre seguirem fent activitats relacionades amb la prevenció de la violència contra les dones: a les tutories s'estan treballant els micromasclismes a través de cançons, també tendrem un mural, tallers de relacions no tòxiques, tallers de creació d'imatges contra la violència i una obra de teatre per a fer-nos reflexionar i conscienciar-nos sobre aquest problema que patim i que entre tots podem aturar.

Perquè des de l'IES Llucmajor creiem amb la coeducació i coeducam cada dia partint de la igualtat entre sexes. Reconeixem les potencialitats i individualitats de tot l'alumnat, independentment del seu sexe, potenciant així la igualtat real d'oportunitats. Seguim fent feina per eliminar estereotips, corregir discriminacions i valorar les diferències enriquidores dels dos sexes.
Aquest curs escolar hem llançat el compte d'Instagram @coeducacio_iesllucmajor perquè pensam que és una bona eina de difusió de material.

 

Per acabar, aquí teniu el manifest (gràcies per les idees i la inspiració a les companyes de l'IES Marc Ferrer de Formentera i CEIP Anselm Turmeda) que es va llegir a les classes: 


"Aquest any 2020 serà recordat per tothom, sense cap mena de dubte per la Covid-19, però nosaltres també el volem recordar per les, fins ara, 41 dones que han estat assassinades (3 a les Illes Balears), a més dels 23 orfes víctimes d’aquesta violència, i per totes les persones que han hagut de passar el confinament tancades a casa amb els seus maltractadors.

Avui, la comunitat educativa (alumnat, professorat, personal no docent i famílies) de l’IES Llucmajor commemoram el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones. Volem reclamar l’atenció de tota la societat i dels governs sobre el fet que la violència cap a les nines i cap a les dones és una de les formes de violència més estesa a tot el món i que se sustenta en una estructura social on els costums, les pautes i els valors socials atribueixen a la dona una posició inferior a la família, a la feina i a la societat: el patriarcat.

D’aquesta manera, volem manifestar el nostre compromís de fer feina per prevenir aquesta violència en totes les seves formes i de convertir l’escola en un espai segur, igualitari, respectuós i digne per a totes les persones.

Les dones cada dia pateixen violència masclista en diferents situacions. Algunes subtils i silencioses, gairebé invisibles, com els micromasclismes, l’amor romàntic, els cànons irreals de bellesa, la divisió sexual del treball... D’altres, són més explícites i greus, com l’assetjament, les amenaces i els insults, les agressions físiques i sexuals, i l’assassinat. L’escola ens ha d’ajudar a aprendre a identificar-les i animar-nos a denunciar cada una de les violències que patim o vegem, perquè a poc a poc trenquem el silenci i puguem construir una societat més igualitària, més justa i sense violències de cap tipus.

La Comunitat Educativa de l’IES Llucmajor diu prou i treballa per a la coeducació per evitar qualsevol discriminació!

Perquè les dones no hem de ser valentes, hem de ser lliures!"

 

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris