Ofrena floral a la poeta Maria Antònia Salvà

0



Aquest passat 1 de febrer, un grup d’alumnes de primer de batxillerat de l’IES Llucmajor, convidats per l’Ajuntament, va assistir al cementiri de Llucmajor, per retre homenatge a la poeta Maria Antònia Salvà. Aquest esdeveniment se celebra cada any  amb l’assistència de molta gent del poble que en té coneixença o que admira les seves obres.

Enguany però, els alumnes no tan sols van assistir-hi com a espectadors, sinó que també en recitaren versos i dialogaren sobre Salvà amb tota la gent que hi va assistir.



La meitat del grup d’alumnes van representar una breu escenificació teatral, on no mancaren els personatges de Maria Antònia Salvà i el seu gran amic i també poeta, Josep Carner. Els altres membres mostraven al públic la importància de l’autora per a Llucmajor i alternava amb estrofes d’ambdós poetes.




L’altra meitat del grup va anar llegint alguns versos lligats a elements de la natura: el pi ver, la pinya, el card, el romaní, el raïm… i així, després de recitar-los, cada un anava deixant a la seva tomba l'element esmentat en el poema recitat.




El guió i els versos que representaren els alumnes foren seleccionats per Francina Capellà, professora de l’IES Llucmajor, i vàrem poder comptar amb l’ajuda de l’actriu i professora de teatre, Xisca Puigserver. Els assajos foren la clau per a poder fer una posada en escena digna: postura, moviments, to de veu, pauses, silencis… Tot plegat, una grata experiència.



A més dels alumnes, molta fou la gent que va assistir-hi i que va recitar poemes de Maria Antònia Salvà. L’acte va acabar, tothom dempeus i cantant «La Balanguera» de la mà de Francisca Canyelles.

Aquí teniu un breu vídeo amb la participació dels alumnes a l'ofrena:






Paula Gómez, Aina Sánchez i Ariadna Tomàs (alumnes de 1r de Batxillerat)

 


Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris