Grues per a la pau

0



Des de la Comissió de Convivència s'ha organitzat una activitat per commemorar el Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau (dia 30 de gener). La proposta, duta a terme majoritàriament des de tutoria,  ha consistit a contar als alumnes la història de na Sadako Sasaki i el perquè les grues de paper s'han convertit en símbol de pau i salut; després d'haver-les fet, s'han penjat les grues a una xarxa a l'entrada de l'institut i més endavant se n'enviarà un nombre simbòlic acompanyades d'un missatge per al Parc de la Pau de Tòquio.

 











            (alumnes de 3r ESO A)






Segons una llegenda japonesa, si fas 1.000 grues de paper el teu desig més profund es farà realitat. El fet de començar a crear grues de paper per lluitar per la pau es remunta a la història de Sadako Sasaki, una nina víctima de la bomba d’Hiroshima durant la Segona Guerra Mundial.

Sadako Sasaki tenia dos anys quan va caure la bomba d’Hiroshima, que era la ciutat on vivia. Deu anys més tard (quan en tenia 12), com a conseqüència de les radiacions que va produir la bomba, els metges li van diagnosticar leucèmia. Quan Sadako era a l’hospital, la seva amiga Chizucho li va explicar la llegenda de les 1.000 grues de paper.
Sadako volia curar-se de la leucèmia i per això es va proposar fer 1.000 grues de paper, però no ho va aconseguir, ja que va morir l’octubre del 1955 quan només n'havia fet 644. Simbòlicament, els seus amics van continuar la seva missió i van acabar de fer les mil grues amb l’esperança que s’evitessin les guerres en el futur i s’aconseguís la pau entre tots els països del món.



Uns anys més tard, en el parc de la pau d’Hiroshima es va construir una estàtua en el seu nom i cada any, el 6 d’agost (dia de la pau), arriben milers de grues de paper a Hiroshima des de molts països diferents. Els nins de la ciutat pengen les grues al monument de Sadako amb l’esperança de transmetre aquest missatge a tot el món. (Extret de https://agora.xtec.cat/ceip-masiperera/primaria/cs/6e/6e-llegenda-de-sadako-sasaki-i-les-mil-grues-de-paper/)







Comissió de Convivència de l'IES Llucmajor

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris