Conferència sobre Maria Antònia Salvà

0



El passat 2 de febrer Lluïsa Julià va dur a terme una conferència per fer un homenatge a la nostra poetessa Maria Antònia Salvà.
Xisca Lascolas, l’actual regidora d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Llucmajor va inaugurar l’acte i després va donar la paraula a la convidada.

Lluïsa Julià ens va explicar molt detalladament les relacions epistolàries que tenia Maria Antònia amb altres intel·lectuals de la seva època com Miquel Ferrà, Josep Carner i Miquel d’Esplugues i ens va llegir, entre rialles, un recull de cartes fent mostrar la seva passió pels autors i per la cultura catalana.

A més, ens va explicar que Maria Antònia Salvà no només escrivia poemes sinó que també va traduir diverses obres com Mireia i va aprendre de manera autodidacta altres llengües, com el francès i el provençal.
També ens va contar una anècdota de quan la poetessa tenia uns 50 anys. Ella va voler anar de viatge tota sola a Catalunya i, quan va tornar, el seu amic caputxí la va renyar perquè en aquella època no estava ben vist que una dona que no estava casada anàs a visitar els seus amics homes. Finalment, Lluïsa ens va llegir un poema molt emotiu que Clementina Arderiu va escriure recordant aquest viatge.



Per acabar, la regidora va tancar l’acte amb unes paraules i va donar les gràcies i un obsequi a Lluïsa Julià.



Neus Navas Pascual i Laura Pons Rosselló (2n Batxillerat A)

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris