L'Índia, un somni

0



El passat mes de novembre vàrem tenir la gran sort de poder viatjar a l’Índia amb la Fundació Vicente Ferrer. Un grup de 25 persones de les Illes vàrem anar a visitar els projectes en els quals hem col·laborat amb la fundació i així vàrem poder conèixer de primera mà tota la feina que s’ha fet.




Des de l’any 2013, a l’IES Llucmajor treballam amb el programa ICAPE de la Conselleria, creant les nostres ONG’s i gestionant diferents activitats amb l’objectiu de recaptar una quantitat de doblers i poder participar en el projecte que ens ofereixen.


Fa dos anys vàrem ajudar en la construcció d’una escola de reforç a Dodagatta (àrea de Penukonda) i aquest estiu es varen posar en contacte amb nosaltres per si volíem anar a visitar-la.






Quan vàrem arribar a Anantapur, ens varen rebre amb un “Bon dia! Com ha anat el viatge?”, na Sheeba (directora d’apadrinaments), na Sujatha, na Babani i en Sasi. La cara de sorpresos de tot el grup, pensant: "indis, però parlen un català perfecte". Ens varen explicar que hi ha molts de col·laboradors a les Illes Balears i a Catalunya. La fundació els fa classes de castellà i ells varen aprendre català de forma autodidacta.


Passaven els dies i ens sorprenia cada dia més veure tots els àmbits en què treballa la fundació i tot el que abarca. Durant la nostra estada vàrem poder visitar escoles de primària, d’educació especial, de formació professional, hospitals, cases adaptades, ... I per tot on anàvem ens rebien amb els braços oberts.





Durant l’estada també vàrem tenir l’oportunitat de participar en la donació de 61 bicicletes als nins i nines que han de començar a secundària, ja que han de caminar quilòmetres per arribar a l’institut, que no es troba al seu poble. Una forma ràpida i més segura de tornar a casa és amb bici. La donació es va fer amb els doblers que alumnes d’instituts de les Illes Balears havien aconseguit a través del programa ICAPE.

 

Un dels dies més especials per a nosaltres va ser quan vàrem anar a visitar l’escola de reforç que havíem ajudat a construir amb els alumnes de FP Bàsica del curs 2017-18. Els alumnes i professors varen fer molta feina aquell any i poder visitar l’escola i veure el resultat, va ser molt gratificant.









Enguany tenim l’oportunitat de tornar fer feina amb la Fundació Vicente Ferrer. El projecte que ens han presentat és una altra escola de reforç, a l’aldea de Pothuddodi (àrea Dhone).
El pressupost de la construcció de l’escola és d'11.214,29€; la comunitat de Pothuddodi i la fundació aportaran 1.168,84 €. Mentre que els participants del programa ICAPE, haurem d’aconseguir la resta: 10.045,45 €.
Com a institut ens hem posat l’objectiu d’aconseguir 1.000€. Esperam poder aconseguir la quantitat demanada i veure acabada aquesta nova escola.

Si algun dia teniu l’oportunitat i viatjau a l’Índia, contactau amb la fundació i passau uns dies al seu campus, segur que sereu tan ben rebuts com nosaltres i podreu veure tot el que han fet.


Hem après molt en aquest viatge, hem gaudit de la seva gent i companyia, i sens dubte hi haurem de tornar.



Per Xisca Alcina i Maria Teresa Luna, professores de l'IES Llucmajor.

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris