Els perills dels microplàstics

0

 



Els microplàstics són una amenaça des que a les nostres societats estam utilitzant el plàstic industrialment, un perill que no veiem i per això creiem que no és res, quan darrera hi ha desastrosos problemes mediambientals. Però…. com arriben a generar-se? Succeeix a causa que els tirem a l’aigua i amb la fricció de les pedres es converteixen en trossos de plàstics de menys de 5 mm.

Això suposa que s’estiguin començant a filtrar en la nostra cadena tròfica. Ja s’estan trobant dins dels peixos que després ens mengem, però això no és tot, ja que diferents científics varen analitzar mostres de sang de 22 adults donants anònims, sans, i varen trobar partícules de plàstic en 17. La meitat de les mostres contenien plàstic PET, que s'usa comunament en ampolles de begudes, mentre que un terç contenia poliestirè, que s'usa per a envasar aliments i altres productes. Una quarta part de les mostres de sang contenien polietilè, del qual es fabriquen les bosses de plàstic.

A causa d’això ara ha arribat a la nostra sang. Amb tot això que us he contat, crec que us haureu adonat de la perillosa activitat plàstica que circula per tot el món i pel nostre cos.

Però què podem fer-hi? Idò una cosa que ajudaria enormement seria deixar d'utilitzar tant de plàstic, sona molt repetit ja, però és així.



Pablo Agustín Quiroga, 3 ESO G


Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris