En record de Miquel Jaume

0
                                               


Miquel Jaume Campaner estigué a Llucmajor de 1980 a 1987, era catedràtic de Filosofia i durant dos anys —1982 a 1984— fou director, del que abans era Maria Antònia Salvà. Ara, als 72  anys ens ha deixat. Amb aquesta breu nota al seu record, tota la comunitat educativa vol fer arribar el condol a la família.





Equip directiu format per Catalina Ginart, Miquel Jaume, Damià Pons i Margalida Tous.



Durant la seva direcció la revista del centre agafà el nom de Curolles que ha seguit fins a l’actualitat. També el juny de 1984 els alumnes del centre, amb la col·laboració dels diferents departaments, representaren l’obra de teatre Medea a Cala Pi cosa que tengué una important repercussió mediàtica.




                                                                 Professorat de l'institut el curs 1983-84.


Ell hi era, i a més bon defensor, quan el 30 de març de 1983 es redactà per primera vegada l’acta del claustre de professors en català que coincidia amb l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears. En el mateix claustre s’informà del que seria el primer projecte de normalització del català a l’institut.

A banda de la docència ha format part de diferents associacions i sempre ha mostrat molt d’interès per la la pedagogia. Antecedents de Freinet a les Illes Balears i Freinet a Mallorca en són una mostra.



Miquel Jaume, entre persones conegudes i alguna ben enyorada.

Miquel Jaume, entre persones conegudes i alguna de ben enyorada.


Les coses han canviat molt des de llavors i quan el setembre del 2018 celebràrem els 40 anys dels edificis —dels dos primers instituts: Maria Antònia Salvà i Pere de Son Gall— ell va venir a Llucmajor i ens aportà un antic vídeo que adjuntarem aquí per a dir-li una vegada més: 

Gràcies, Miquel!










No hi ha comentaris