Xerrada sobre les fires de Llucmajor

0




El passat dia 15 de novembre vàrem tenir el plaer de tenir amb nosaltres dos ponents: en Tomeu Garí  Salleres i en Joan Montserrat Sastre, tots dos historiadors. Varen venir per xerrar sobre les fires als nostres alumnes dels cicles formatius d’Administració, amb la finalitat de desenvolupar el punt de cultura popular de les nostres programacions.



En Tomeu Garí, natural de Porreres, és llicenciat en Història i Doctor per la UIB. És membre del grup d’Estudi per la Cultura, la societat i la política del món contemporani, membre fundador de la Memòria Històrica de l’Ajuntament de Porreres i està especialitzat en l’estudi de la Segona República i de la Guerra Civil a Mallorca. També ha format part dels grups d’investigadors que han elaborat el mapa de les fosses comunes a Mallorca i l'any 2018 l’Ajuntament de Porreres el va proposar com a candidat als premis Ramon Llull que atorga el Govern de les Illes Balears, distinció que es dona a les persones que han destacat en els àmbits cultural, esportiu, empresarial, civil, humanitari, de recerca, d’ensenyament  i lingüístic.

En Joan Monserrat, natural de Llucmajor, va ser mestre de primària durant molts d’anys al Centre de Primària Pare Bartomeu Pou d’Algaida. És historiador autodidacta, apassionat per la història des dels seus anys d’estudiant a l’Escola Normal, on uns dels mestres li va despertar l’interès per la història. També és un gran coneixedor de la història local i sempre està disposat a col·laborar amb el nostre institut en les activitats extraescolars que organitzam. Imparteix amb molt d’èxit classes d’història  a les persones majors al Claustre de Sant Bonaventura i recentment ha estat reconegut com a cronista oficial per a l’Ajuntament de Llucmajor.




La xerrada va ser sobre els orígens de les fires al poble de Llucmajor. Una cosa que ens va cridar l’atenció, als qui  no som llucmajorers, és que, després de Sineu i Inca, era un lloc que va comptar amb un real privilegi per part de Carles I d’Espanya i V d’Alemanya el 1543. Una altra cosa que ens va agradar molt va ser la cita que diu: "jo sé un fadrí que té una fermança comprada per donar a s’enamorada si festeja l’any que ve".



Per Antònia Nicolau, professora d'Administració d'empreses.

Potser t'agraden aquestes entrades

No hi ha comentaris